Vi gillar

Togetherweb

Ett projekt på Universitetet i Antananarivo, Madagaskar. Redaktörerna är utbildade av Petra.

UTVECKLING/DEVELOPMENT

UTVECKLING/DEVELOPMENT

 

Vi har utbildat inom TV- och radioproduktion sedan 1998 med en rad olika uppdrag för såväl Sveriges Radios Media Development, FOJO, SFCG samt CHEMS i Kambodja.

Vi erbjuder korta och längre konsultuppdrag inom TV- och radioproduktion.

Kursmoment i urval: Grundläggande journalistik, produktionsplanering, etisk journalistik, journalistik på nätet, journalistik i krisområden, radio och tv- redigering, hur man jobbar i en studio, att jobba på fältet, intervjuteknik, research och redaktionsledning.

Kanske är just planering och redaktionsledning vår specialitet, inte minst i miljöer som är journalistiskt svårarbetade.
 

Lite av det vi gjort

Womens Media Center – 1998–2000

Att vara media advisor på WMC var en otrolig utmaning! Och enormt lärorikt. Vi drog, tillsammans med min irländska kollega Niamh Hanafin och alla kompetenta kvinnor på stationen, igång landets första försök till oberoende radiostation. Vi gjorde tv-drama och nyheter, vi lyssnade på lyssnarna och skapade nya former för kommunikation. Och de är fortfarande i full gång!
www.wmc.org
 

Cambodia Daily

Micke har utbildat en hel avdelning av annonsproducenter på Cambodia Daily 1999–2000. Som AD var han ytterst ansvarig för bilagorna varje helg men också för produktionen av annonser. Han är en av de biståndsarbetare som lyckades lämna över sin post till en kambodjan vid uppdragets slut – tyvärr ganska ovanligt.
www.cambodiadaily.com
 

SR MDO

Mellan 2004 och 2009 hann jag med en hel rad korta och långa sessioner för radio i Indonesien. Både på landsbygden och i Jakarta. Vi delade med oss av våra erfarenheter kring etisk journalistik, planering, att bygga radioprogram från grunden och vi utbildade kvinnor och blivande ledare. I metodiken ingick att utbilda utbildare, och flera av mina kollegor där har jag fortfarande kontakt med. Underbart och utbyte av kunskap på hög nivå! På köpet fick jag en del grundläggande kunskaper i Bahasa.
www.srmdo.se

FOJO

Petra har börjat jobba lite för FOJO, en av de finaste läroinstituten enligt henne. Det har blivit en kurs i Warszawa och ett potentiellt samarbete kring valbevakning i Madagaskar, via Linnéuniversitetet.
www.fojo.se

CHEMS

att hålla kurs på Khmer är en utmaning, inte minst om det handlar om digital radioredigering. Men fantastiskt roligt! (Jo, jag använde en del engelska också)
www.chems.org
 

SFCG Madagaskar

I februari 2012 utsågs jag till Media Coordinator på Search for Common Ground i Madagaskar. Kontraktet förlängdes under hösten. Läs mer under länken Aktuellt.
www.sfcg.org

Vi gillar

Togetherweb

Ett projekt på Universitetet i Antananarivo, Madagaskar. Redaktörerna är utbildade av Petra.